Ervaringen met Essenca

Ervaringen met Essenca

Meevoelen


"Ik ben naar Josanne toe gegaan, omdat zij zonder oordeel, zuiver en aards in het leven staat en omdat ik het gevoel had dat zij met me mee kon voelen. Dat klopte. Haar waarnemingen zijn feilloos, ze weet zuiver te benoemen waar het over gaat en wat nodig is om dicht bij mijn essentie te komen. Zij stemt op de millimeter nauwkeurig af, ze leidt zonder te sturen, ze laat mij doen wat ik kan, moedigt aan en is een baken als het spannend wordt. Alles in openheid, vrijheid en ruimte.

Ik heb verborgen gebieden in mezelf mogen ontdekken waar ik zelf nooit bij was gekomen. Ik ben er een completer, vrijer en blijer mens door geworden."


--Bernadette

Tja… en dan heb je hulp nodig


"Praten is niets voor mij, maar alleen red ik het ook niet. Toen werd ik gewezen op de site van Essenca.

Mooi overzichtelijk, fijn dat er een foto van Josanne bij zat, werkte voor mij prettig. Ik herkende veel, maar of healing en reading nu iets voor mij was? Hou ook niet echt van zweverigheid. Toch maar gebeld en dat gaf de doorslag. Fijn en goed telefonisch gesprek, goede informatie gekregen en het feit dat ik niet zoveel hoefde te praten maar de energie/mijn wezen het werk kon laten doen lag mij wel. Maar hoe het dan precies werkte dat Josanne dan met haar energie contact ging maken met mijn wezen en van daaruit haar werk deed… vond het wel een uitdaging. In mijn achterhoofd ging ik de 1e keer er wel naar toe met het idee… er moet wel iets benoemd/gevoeld worden wat ook belangrijk is… dan klopt het dat ik toch bij haar om hulp heb gevraagd. Anders kom ik niet meer terug… dacht ik.

Nou..het was gelijk raak tijdens de 1e “sessie”. Het is te persoonlijk om dit ook aan jou als lezer te melden, maar er gebeurde iets in mijn lijf wat ik niet verklaren kon, maar blijkbaar hadden onze wezens contact kunnen maken. Heel bijzonder, tegelijkertijd natuurlijk best spannend. Moest het uiteraard na de 1e keer even laten bezinken, maar na 2 weken had ik toch weer een afspraak gemaakt.

De laagdrempeligheid, openheid en het feit dat Josanne benoemt wat zij doorkrijgt… het klopte elke keer weer. Ik schrijf elke keer, omdat ik nu een half jaar later al bezig ben met het afronden van dit proces.


Het is hard werken, denk niet dat Josanne al het werk doet. Zij was voor mij alle keren een soort instrument die ik zelf de klank mocht geven door alleen maar mijn wezen open te stellen. Hoe doe je dat zul jij je afvragen? Het is bij mij veelal de herkenning geweest van wat Josanne benoemde, herkenning ook van patronen die we (eigenlijk allemaal) ons eigen maken, maar soms kom je vast te zitten in die vaste patronen en vergeet je helemaal waardoor dit is ontstaan. Kom je gedurende de keren dat je bij Essenca komt erachter dat die angst een emotie is en wanneer je hier samen met Josanne naar hebt gekeken, krijgt die emotie een beeld en door daar weer over te praten verdwijnt langzamerhand de angst, mag de emotie er zijn en kun je net als ik… weer meer ademen in het nu. Het is niet zo dat alles meteen weg is… je er zelf niets voor hoeft te doen… maar ik ben blij dat ik de stap heb gezet om naar Essenca te gaan… had anders niet zo in het leven gestaan als ik nu doe.

Voor mijzelf heeft het veel betekend, mogen de emoties er nu zijn… maar ik herken ze… kan ze toelaten en dat maakt het  zoveel minder belastend.

Nu ga ik gewoon af en toe nog voor, zoals ik het zelf noem, een onderhoudsbeurt. De motor moet wel draaiende blijven. En hoe heerlijk is het dat ik nu iemand heb gevonden die me daar zo goed bij helpt.

En vooral niet je best hoeven te doen bij Essenca is fijn. De energie doet zijn werk en vandaar uit komen vanzelf de gesprekken.

Essenca was voor mij een hele nieuwe ervaring, en ik gun het iedereen."


--Mirjam

Demy

"Demy is een gevoelige jongen en is vaak ziek. We hebben hem laten onderzoeken bij een kinderarts want hij is gemiddeld 1 tot 2 x per maand ziek, uit dat onderzoek kwam niks.

Hij is erg angstig. Hij heeft gekke uitspraken als, ik moet hard werken hè mama, ik ga die mensen dood schoppen enz. We wisten niet wat we hier mee konden.

Ik kwam met een collega ingesprek over reading en healing op afstand. Ik geloof zelf dat er meer is en vraag vaak in de avond Hulp of bepaalde tekens en had dat gedaan en toen kwam mijn collega met Essenca. Dus toen gelijk Josanne (Essenca) gemailt of zij er iets mee kon. Ze had met een week een mooi verslag waarin wij als ouders meteen ons kind herkenden.


Er stonden dingen beschreven waar wij wat mee konden. Hem meer laten en minder moeten, hij was nog niet goed geaard, hij pikt alle energieën van andere op en had moeite zijn gevoelens te uiten. We hebben tips gekregen en we merkten duidelijk verschil. Hij is veel minder angstig en doet dingen weer met plezier zonder dat alles hem te veel is. Gevoelens uiten lukt ook beter en hij beschrijft het zelfs van anderen. Wat ook erg fijn is, was dat Demy bijna 6 weken geen koorts had gehad!"--Marlies