Zielsreizen

Plantmedicijn: Het medicijn voor de zielWanneer je last hebt van stress, angsten, depressies,een laag zelfbeeld of door andere redenen niet lekker in je vel zit, wordt er door hulpverlening vaak voorbij gegaan aan de oorzaak van het probleem. Reguliere medicijnen zijn gericht op het bestrijden van de symptomen en helen niet wat er geheeld moet worden. Plantmedicijnen doen niet aan symptoombestrijden en is dan ook het medicijn voor de ziel, het laat je de essentie van dingen zien.


Door een zielsreis te maken met het plantmedicijn Chocobliss of Ganesha ervaar je een innerlijke reis naar diepere bewustzijnslagen. Het plantmedicijn heeft als intentie het helen van je ziel en geeft je de begeleiding en inzichten die je op dat moment nodig hebt. Het haalt je uit je hoofd en terug in je hart.

  

Tijdens deze zielsontmoeting laat het medicijn jou zien en voelen wat er in jouw ziel leeft en wat het nodig heeft om weer heel te worden. Jezelf erkennen, accepteren en helen is het grootste cadeau wat je je jezelf kunt geven. Belemmerende patronen krijgen hierdoor minder de ruimte en de ziel kan handelen vanuit vertrouwen in plaats van uit angst. 


Waar kan het medicijn jou bij helpen?


 • Dichter bij jezelf komen
 • Zelfliefde
 • Meer in verbinding komen met je potentie
 • Angsten
 • Verwerken en helen van trauma’s
 • Zelfinzicht
 • Het oplossen van blokkades
 • Depressies
 • Burn out
 • Innerlijke rust vinden
 • In contact komen met je zielsverlangen en dit vorm geven
 • Problemen in relaties
 • Zelfacceptatie
 • Begrip voor jezelf en je omgeving
 • Spirituele groeiWat vraagt het medicijn van jou:

Het medicijn vraagt van jou om in vertrouwen datgene te ontvangen wat je op dit moment nodig hebt. Ook als dit  anders is dan wat je verwacht of gehoopt had. Je mag dan ook elke verwachting loslaten en met een open en nieuwsgierige houding je reis ingaan. Een zielsreis kan een diepe confrontatie met jezelf zijn is niet altijd alleen maar een prettige ervaring.


Plantmedicijnen:

Plantmedicijnen worden al jarenlang door sjamanen in Zuid Amerika maar ook in Afrika gebruikt in verschillende cultuurstammen. Het gebruik van inheemse planten en de wijsheid ervan zijn dus absoluut niet nieuw en zijn in de westerse wereld steeds meer in opkomst.

Het mooie aan plantmedicijnen is dat ze een deur openen naar jouw diepste binnenste en bewustzijnslagen. Er zit ontzettend veel wijsheid in de plantmedicijnen.De spirits zijn in staat feilloos af te stemmen op jouw ziel en weten precies wat je nodig hebt.Ik werk met de plantmedicijnen Chocobliss en Ganesha. Hierbij zijn alle benodigde ingrediënten samengevoegd in een chocolaatje. Het is minder heftig dan ayauasca maar niet minder diepgaand.De caapi Banisteriopsis is wel in het medicijn Chocobliss  verwerkt waardoor de spirit van moeder Ayahuasca te voelen is met haar moederlijke eigenschappen. Het mooie van de chocobliss en de Ganesha is dat je er niet ziek van wordt (gevoelige mensen kunnen wel wat misselijkheid ervaren). Daarnaast blijf je tijdens je reis een zekere regie voelen, weet je wat je aan het doen bent, je gewone bewustzijn loopt er als het ware naast.


Waar bestaat de Chocobliss uit:

 • Ceremoniële cacao 
 • 20 hart openende kruiden
 • Caapi Banisteriopsis: dit bestanddeel zit ook in ayauasca waardoor de spirit van Moeder Ayauasca voelbaar is met haar prachtige, moederlijke eigenschappen. De caapi helpt je ook om in het hier en nu te zijn.
 • Psylocobine: dit verruimt je bewustzijn waardoor je op een dieper niveau kunt waarnemen.

Waar bestaat de Ganesha uit:

 • Ceremoniële cacao
 • 20 hart openende kruiden
 • Psylocobine: dit verruimt je bewustzijn waardoor je op een dieper niveau kunt waarnemen.
 • Ganesha staat bekend om zijn vermogen blokkades op je pad op te heffen en draagt de spirit van de grootvader die je als wijze leraar door je reis begeleid.
 • Er zit geen caapi en dus geen Mao remmer in Ganesha
Voeding en voorbereiding:

Je krijgt van mij 2 weken voorafgaande aan de ceremonie uitgebreide richtlijnen over voeding en gebruik van alcohol en koffie. Drugsgebruik is ten aller tijden verboden voorafgaande aan een ceremonie.


Werkwijze


 • Ik geef mijn ceremonies in mijn eigen praktijk.Een grote blokhut in mijn tuin. Dit is een sfeervolle, veilige omgeving.
 • Ik werk niet met grote groepen en  faciliteer kleinschalige ceremonies waarbij er  genoeg ruimte en tijd is om een ieder te geven wat nodig is. Je kunt kiezen voor een individuele ceremonie wanneer je dit prettig vindt of je kunt ervoor kiezen de ceremonie in een klein groepje te doen. 
 • Ik kan besluiten om bij een groepje van meer dan 2 personen een extra begeleider in te zetten. Dit doe ik wanneer er veel onderliggend trauma is  bij de deelnemers zodat er altijd voldoende begeleiding voor een ieder is.
 • Ik neem de tijd voor een intake en vind het belangrijk dat je goed geïnformeerd je reis ingaat. Om te kijken hoe je datgene wat je tijdens je reis ervaren hebt  kunt integreren in je leven, plan ik altijd een nagesprek een week of 2 na je reis in.


Een ceremonie met plantmedicijnen doe je omdat je van binnen voelt dat dit iets voor je kan betekenen, niet omdat een vriendin je overhaalt. Het moet echt jouw besluit zijn. Realiseer je ook dat jouw reis weer heel anders kan zijn dan de verhalen die je van anderen hebt gehoord.. Iedereen krijgt wat nodig is .


Een ceremonie met Ganesha of Chocobliss duurt ongeveer 5 uur, tijdens je reis lig je op een comfortabel matrasje.Het is belangrijk rustig uit te reizen tot het moment dat het medicijn helemal uit je lijf is verdwenen. Je krijgt van mij altijd een complete maaltijd na je reis. Het is mogelijk een 1 op 1 ceremonie te doen of in een klein groepje te reizen van max 3 mensen. Ook is het mogelijk om te blijven overnachten na je reis.

Dit stemmen we af tijdens de intake.Wat mag je van mij verwachten:

- Ik begeleid al jaren mensen in transformatieprocessen en werk veel met mensen met onderliggend trauma.

- Ik werk energetisch en stem af op de persoon. Een belangrijke voorwaarde om mensen op hun zielsreis op een goede manier te kunnen begeleiden.

- Ik heb een opleiding tot procesbegeleider van ceremonies gevolgd bij Inner Journey.

- Ik geef voorafgaande aan de reis uitgebreide informatie en vraag jou ook informatie over jezelf om je zo goed mogelijk te begeleiden.

- Ik vind het heel belangrijk dat je je veilig en prettig voelt en stem altijd af met jou over jouw behoeften. Door de sfeervolle omgeving en kleine groepjes creëer ik een intieme sfeer waarin je veilig kunt reizen.

- Ik geloof in de wijsheid van het medicijn en laat het medicijn zijn werk doen zonder dit proces te verstoren.

- Ik stem af op jou en op de spirit van het medicijn en leg soms mijn hand intuïtief even op een bepaalde plek om je te helpen je over te geven aan het medicijn.Wanneer er heftige emotie is, ga ik niet ondersteunen maar laat jou bewust doorvoelen wat er gevoeld mag worden. Je krijgt wat je aankan van het medicijn, hier vertrouw ik op.

- Ik ben me ervan bewust dat een ceremonie best veel geld kost en sta altijd open voor een betaling in termijnen omdat ik vind dat dit mooie medicijn voor iedereen beschikbaar moet zijn.

Gezondheids

informatie


Bij een aantal medische en psychiatrische condities is het uitgesloten een deel te nemen aan een ceremonie met Chocobliss of Ganesha

 • Wanneer je psychose gevoelig bent
 • Hart en vaatziekten ( angina pectoris, beroertes, hersenbloedingen)
 • Wanneer je hoge bloeddruk hebt en/of hier medicatie voor gebruikt
 • Ernstige nierziektes
 • Leveraandoeningen
 • Epilepsie en neurologische aandoeningen
 • Onstabiele diabetes melitus
 • Te snel werkende schildklier
 • Afwijkende bloedcellen
 • Zwangerschap en borstvoeding
Gezien de chocobliss een MAO remmer* bevat gaat het niet samen met de volgende medicatie:

- Bloeddrukverlagers

- anti-depressiva

- bètablokkers

- Ritalin


Neem bij vragen of twijfel altijd contact op met je arts.


*Monoamino-oxidaseremmers, oftewel MAO-remmers, blokkeren de werking van monoamino-oxidase (MAO). Monoamino-oxidase is een groep enzymen die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van monoaminen in het lichaam. Monoaminen, zoals (nor)adrenaline, serotonine en dopamine spelen een belangrijke rol in het lichaam, onder meer bij de regeling van bloeddruk, stemming en motoriek.

Sfeerimpressie

IMG_2182
SVWU3807
NOPG3409
IMG_2175
KBGS0564
PMTZ1486
UXWC1872
FONU0398

Ervaringen van deelnemers:

Een mooie reis


Bij Essenca een hele bijzondere en mooie zielsreis gemaakt. Het voelde als een droom.

Heel erg aan te raden om dieper met jezelf in contact te komen en kennis te maken met de ziel en een wereld vol liefde.

Gewoon ervaren is het beste want sommige gevoelens zijn moeilijk te vertalen naar deze wereld. Josanne heeft alles gedaan om deze reis zo comfortabel mogelijk te maken. Eerst een heerlijke kruidenthee en een uitgebreide uitleg over wat ik kon verwachten. Een lekker matras met dekens om te liggen en voor de kou een heerlijke warmte lamp. De muziek was de motor achter de reis want de geweldige playlist door Josanne samengesteld was werkelijk fantastisch. De chocolaatjes waren goed te eten en de werking kwam best snel. Een hoop emoties zoals lachen en huilen kwamen spontaan op en allerlei beelden kwamen voorbij. Huilen was nog nooit zo mooi! Na enkele uren was ik weer terug en voelde m’n stijve nek niet meer. Woorden doen afbreuk aan de ervaring en de dagen daarna wilde ik lekker in de ruststand blijven. Aan te raden om daarna geen drukke agenda te hebben. Ik wil de reis graag nogmaals maken als onderhoud voor de ziel. Bedankt Jo, het was een onvergetelijke ervaring.

Op 7 december 2022 heb ik bij Josanne mijn eerste zielsreis gemaakt met Chocobliss. In een veilige en met kaarsen verlichte ceremoniële omgeving, ingeleid door een mooie kleurrijke chakra meditatie, aan de hand van mijn inner child, begeleid door prachtige muziek, was het een geweldige reis recht vanuit mijn ziel en zeer helend voor mijn ziel. Terugkijkend kan ik voelen dat er iets heel subtiels is verschoven, waardoor ik meer innerlijke rust ervaar. Ik ga het zeker nog een keer doen!

 

Tot snel weer!

 

Liefs,

Jerica

Ik heb 2 hele mooie zielsreizen mogen ervaren bij Josanne.


Ik ben op een hele mooie manier de diepte in gegaan tijdens mijn reizen.

Hierbij heb ik in mezelf stukken mogen helen die soms herkenbaar waren en soms ook niet, maar ik voelde wel dat ik hier doorheen moest, ook al voelde dit niet allemaal even fijn.

Ik merk in mijn dagelijks leven dat ik hierdoor makkelijker kan omgaan met dingen, waar in voorheen veel meer moeite mee had. Dit merk ik ook in relaties met mensen om mij heen.


Ik heb tijdens mijn reizen ook een intense vorm van onvoorwaardelijke liefde mogen voelen vanuit het universum, die ik nog niet eerder heb gevoeld. Ik weet weer waar ik vandaan kom en dat ik nooit alleen ben.

Ik merk dat ik bewuster in het leven sta. Ik durf steeds meer te leven vanuit mijn gevoel en niet meer vanuit mijn denken. Het lukt mij steeds meer mijn eigen hart te volgen en mijn eigen (ziels)pad te bewandelen, terwijl ik voorheen altijd teveel bezig was met de buitenwereld (en wat die er allemaal wel niet van vond). Ik ben hier enorm dankbaar voor! Het heeft mij enorm veel gebracht en ben zeker van plan in de toekomst nog vaker te gaan reizen.


De ruimte en ambiance waarin de ceremonie vindt voelt superfijn aan.

Josanne voelt voor mij tijdens het reizen als een soort moeder/bescherm engel. 

Ik voel mezelf heel veilig bij haar en als je door een moeilijk stuk gaat, voelt ze dit aan en is ze er voor je. 


Groetjes Wen

Lieve Josanne,

Wat een mooie reis heb ik mogen maken.
Ik had geen idee wat me te wachten stond en ging open de ervaring tegemoet.
Wel met een intentie, maar je krijgt wat je nodig hebt. Dat bleek achteraf ook wel.

Je hebt voor een hele fijne setting gezorgd waarin je dag kunt ervaren.

Jouw aanwezigheid geeft tijdens het proces een gevoel van warmte en veiligheid, waardoor ik me helemaal aan het proces kon overgeven.
Ook het gesprek een week later was heel behulpzaam om nog even na te praten over de ervaring en wat dingen te duiden die wellicht toch nog niet helemaal helder zijn.
Ik zou het iedereen aanraden en ga ook zeker nog eens een mooie reis maken met jouw als reisleidster.

“Verdriet met stekels -  Goede troost impliceert dat verdriet met stekels te behouden. Op een bepaalde manier het zelfs te koesteren. Dat verdriet moet je behouden, maar wikkel het in, omzwachtel het met verhalen en woorden, met schoonheid en nabijheid. Pak het zo in zodat je het onder je arm mee kunt dragen. Het is er dan nog, maar het steekt niet meer”

Woorden uit het boek Vertroostingen van Dirk de Wachter ( België, 2023).

Deze woorden drukken uit wat deze reis voor mij gedaan heeft

Met Josanne als gids

Veilig, dan weer nabij, dan weer op afstand. Maar altijd present. Ik was gezien. Er werd voor mij gezorgd, elke minuut van de reis. Door haar. 

Ik heb de reis ervaren als een uitnodiging om mijzelf en anderen in alle verscheidenheid en kwetsbaarheid waar te nemen. Om voorbij mijn eigen hoek te kijken. Het voelt als een puzzel met veel vragen en aha’s als de stukjes op hun plaats vallen. 

 

Anna Verberne

In februari heb ik een chocobliss plantreis gemaakt met de liefdevolle begeleiding van Josanne. Dit was een 1:1 begeleiding. Josanne had de ruimte heel sereen ingericht, waardoor de sfeer meteen fijn aanvoelde. De reis was magisch en onbeschrijfelijk, bracht mij verruimde inzichten over mezelf en mijn leven. De muziek was prachtig en heerlijk om op mee te reizen. Josanne was rustig aanwezig waardoor ik me veilig voelde en me kon overgeven. Ze was er als ik haar nodig had en zorgde tot het eind goed voor me. Een hele bijzondere ervaring die ik iedereen aan kan raden!

 

Gelland

Op mijn ontdekkingstocht naar mezelf ben ik met Josanne in aanraking gekomen en heb ik diverse healing en coaching sessies bij Josanne gehad. Nog steeds ben ik iedere sessie weer verrast over wat er los komt en wat er allemaal met me gebeurt. Het brengt me stap voor stap dichter bij mezelf. Toen Josanne vertelde dat ze bezig was met een opleiding tot procesbegeleider van een choco bliss ceremonie, was mijn interesse direct gewekt. Een zielsreis, dat moest ik gewoon doen!

In december 2022 was het zo ver. Voor aanvang van het avontuur heeft Josanne een groepsapp aangemaakt waarin zij informatie met ons deelde zodat we ons goed voor konden bereiden. Ook konden we elkaar al een beetje leren kennen door wat over ons zelf te delen. Dat moet niet, maar mag wel. De dag zelf begon ook met een uitleg over wat we konden verwachten, gevolgd door een meditatie. Goed voorbereid namen we de eerste chocolaatjes tot ons.

Al vrij snel werd ik meegenomen en begon mijn reis. Mijn energie voelde ik stromen, in kolommen verliet de energie mijn lichaam via mijn handen. Daarbij genoot ik tijdens deeerste fase van mijn reis van één grote lichtshow die aan mij voorbij trok. Een fantastisch schouwspel van kleuren en patronen die in elkaar over gingen. Ik kon daar geen genoeg van krijgen. In het begin kreeg ik nog wat van mijn omgeving mee, maar ik zakte steeds verder weg. Na enkele uren (denk ik) bevond ik me in een situatie waaruit ik wilde ontsnappen…. Dat lukte niet, het was een heftige fase. Ik heb daar geen beelden meer bij, maar het gevoel was heftig. Met behulp van mijn ‘altaartje’ en het ‘paard in de boswand’ vond ik de kracht om hier uit te komen. Toen ik weer tot mezelf was gekomen kon ik me weer ontspannen. Ik wilde graag terug naar de lichtshow, dat gebeurde niet. Er kwam wel wat anders voor terug. De muziek greep mij en ik moest bewegen. Doordat ik aan de grond genageld was (zo geaard was ik) konik niet dansen, maar alles wat nog enigszins kon bewegen bewoog. Voor mij was dit wederom intens genieten. Langzaamaan kwam ik steeds meer tot mijn positieven. 

Een kleine week later tijdens de één op één nabespreking hebben we met name over de heftige tweede fase gesproken. Josanne kon me goed uitleggen waar het een en ander voor stond, dat gaf mooie inzichten. Ook durfde ik uit te spreken wat ik al een langere tijd dacht, en dat is dat ik het gevoel had dat ik een oude ziel, en een gave heb. Bij het trekken van de kaart vielen alle puzzelstukjes op z’n plaats. 

Al met al een prachtige, zeer waardevolle ervaring. Wat de reis bij Josanne zo bijzonder maakt is je maar met 2 of 3 personen tegelijk gaat reizen. Daarbij heeft zij volop oog en aandacht voor iedereen. Je kan volledig jezelf zijn, niets moet en alles mag er zijn. Het is goed. Binnenkort mag ik weer een reis maken, ik kijk er al weken naar uit. Ik ga er gewoon weer open in zonder verwachtingen en ben zo benieuwd wat dit me gaat brengen.

Prijzen:

Een individuele ceremonie inclusief eten en nagesprek van één uur 2 weken na de reis:Zonder overnachting €350,- Met overnachting: 425,00 

Een ceremonie in een klein groepje inclusief eten en nagesprek van een uur 2 weken na de reis: Zonder overnachting 285 euro. Met overnachting: 350 euro

Time to fly