Wie ben ik
My happy place - het strand
My happy place - het strand

Wie ben ik

Mijn naam is Josanne Bruyne.


Al vanaf mijn kindertijd had ik het gevoel dat ik zicht had op de kern van dingen. Ik voelde hoe iets zat, hoe iemand zich voelde en wat hier de oorzaak van was. Ik dacht dat iedereen dit voelde en kon gefrustreerd raken als mensen geen rekening hielden met anderen. Het gevolg was dat ik altijd gericht was op anderen en dat ik vaak niet wist wat ik zelf eigenlijk voelde of wilde.


Na de Havo ben ik de zorg ingegaan. Ik heb de opleiding tot Z-verpleegkundige gedaan en heb 15 jaar als persoonlijk begeleider in de verstandelijk gehandicaptenzorg gewerkt.


Daarna heb ik de (Post HBO) praktijkopleiders opleiding gedaan. Ik ben in dezelfde instelling blijven werken bij de afdeling Opleidingen als praktijkopleider. Ik begeleidde de leerlingen in hun leerproces. Daarnaast ontwikkelde en gaf ik cursussen werkbegeleiding, coachende gespreksvoering en intervisie.


In 2006 heb ik  een opleiding voor trainer communicatie en persoonlijke effectiviteit gevolgd en ben ik als trainer voor Buro TOV gaan werken. Buro TOV is een trainings- en ondersteuningsbureau voor organisaties in de zorg.


Ik heb veel ervaring opgedaan in het trainen van teams en heb trainingen gegeven in verschillende gezondheidszorg instellingen gericht op communicatie en samenwerking. De focus lag op het inzichtelijk maken van de interacties in een team en mensen bewust maken van hun eigen invloed en verantwoordelijkheid binnen dit proces. Ook gaf ik intervisie, individuele coaching en cultuurveranderingstrajecten.


Een leuke en leerzame tijd, maar toch begon het te kriebelen. Ik was op zoek naar iets maar wist niet waarnaar. Ik heb wel altijd de wens gehad mijn helder(ziend)heid meer in te gaan zetten binnen mijn werk maar hoe ik dat vorm moest geven was me onduidelijk.


In 2011 ben ik met de basisopleiding Intuitieve Ontwikkeling gestart bij Opleidingscentrum De Rivier in Hensbroek. Voor het eerst ging het over mij in plaats van over een ander. Heel eng en heel waardevol. Ik maakte kennis met mijn eigen onbewuste patronen, oud verdriet en het feit dat ik vooral niet kwetsbaar durfde te zijn. 


Na de basisopleiding ben ik gestart met de Healing opleiding. Ik leerde healing te geven vanuit neutraliteit, afgestemd op het wezen van mijn cliënt. Hierna heb ik ook de Reading opleiding gedaan. Hier leerde ik de energie van de ander te lezen waardoor ik de niet zichtbare maar wel voelbare wereld bewust waar kon nemen en kon benoemen. Ik heb geleerd neutraal en met een open hart, zonder oordelen en projecties, naar de gedachtenwereld, emoties, ervaringen, energie en het spirituele proces van de ander te kijken. En onlangs mocht ik hieraan ook de erkende opleiding tot procesbegeleider van ceremonies met Chocobliss via Inner Journey aan toevoegen.


Deze opleidingen waren voor mij het antwoord op mijn zoeken. Dit is wat ik wil doen! Mensen zicht en inzicht geven in hun  essentie en potentie.


Welkom bij Essenca.