Deelnemers vertellen over hun ervaringen

Ervaringen met Chocobliss bij Essenca

Een mooie reis


Bij Essenca een hele bijzondere en mooie zielsreis gemaakt. Het voelde als een droom.

Heel erg aan te raden om dieper met jezelf in contact te komen en kennis te maken met de ziel en een wereld vol liefde.

Gewoon ervaren is het beste want sommige gevoelens zijn moeilijk te vertalen naar deze wereld. Josanne heeft alles gedaan om deze reis zo comfortabel mogelijk te maken. Eerst een heerlijke kruidenthee en een uitgebreide uitleg over wat ik kon verwachten. Een lekker matras met dekens om te liggen en voor de kou een heerlijke warmte lamp. De muziek was de motor achter de reis want de geweldige playlist door Josanne samengesteld was werkelijk fantastisch. De chocolaatjes waren goed te eten en de werking kwam best snel. Een hoop emoties zoals lachen en huilen kwamen spontaan op en allerlei beelden kwamen voorbij. Huilen was nog nooit zo mooi! Na enkele uren was ik weer terug en voelde m’n stijve nek niet meer. Woorden doen afbreuk aan de ervaring en de dagen daarna wilde ik lekker in de ruststand blijven. Aan te raden om daarna geen drukke agenda te hebben. Ik wil de reis graag nogmaals maken als onderhoud voor de ziel. Bedankt Jo, het was een onvergetelijke ervaring.

Lieve Josanne,

Wat een mooie reis heb ik mogen maken.
Ik had geen idee wat me te wachten stond en ging open de ervaring tegemoet.
Wel met een intentie, maar je krijgt wat je nodig hebt. Dat bleek achteraf ook wel.

Je hebt voor een hele fijne setting gezorgd waarin je dag kunt ervaren.

Jouw aanwezigheid geeft tijdens het proces een gevoel van warmte en veiligheid, waardoor ik me helemaal aan het proces kon overgeven.
Ook het gesprek een week later was heel behulpzaam om nog even na te praten over de ervaring en wat dingen te duiden die wellicht toch nog niet helemaal helder zijn.
Ik zou het iedereen aanraden en ga ook zeker nog eens een mooie reis maken met jouw als reisleidster.

Op mijn ontdekkingstocht naar mezelf ben ik met Josanne in aanraking gekomen en heb ik diverse healing en coaching sessies bij Josanne gehad. Nog steeds ben ik iedere sessie weer verrast over wat er los komt en wat er allemaal met me gebeurt. Het brengt me stap voor stap dichter bij mezelf. Toen Josanne vertelde dat ze bezig was met een opleiding tot procesbegeleider van een choco bliss ceremonie, was mijn interesse direct gewekt. Een zielsreis, dat moest ik gewoon doen!

In december 2022 was het zo ver. Voor aanvang van het avontuur heeft Josanne een groepsapp aangemaakt waarin zij informatie met ons deelde zodat we ons goed voor konden bereiden. Ook konden we elkaar al een beetje leren kennen door wat over ons zelf te delen. Dat moet niet, maar mag wel. De dag zelf begon ook met een uitleg over wat we konden verwachten, gevolgd door een meditatie. Goed voorbereid namen we de eerste chocolaatjes tot ons.

Al vrij snel werd ik meegenomen en begon mijn reis. Mijn energie voelde ik stromen, in kolommen verliet de energie mijn lichaam via mijn handen. Daarbij genoot ik tijdens deeerste fase van mijn reis van één grote lichtshow die aan mij voorbij trok. Een fantastisch schouwspel van kleuren en patronen die in elkaar over gingen. Ik kon daar geen genoeg van krijgen. In het begin kreeg ik nog wat van mijn omgeving mee, maar ik zakte steeds verder weg. Na enkele uren (denk ik) bevond ik me in een situatie waaruit ik wilde ontsnappen…. Dat lukte niet, het was een heftige fase. Ik heb daar geen beelden meer bij, maar het gevoel was heftig. Met behulp van mijn ‘altaartje’ en het ‘paard in de boswand’ vond ik de kracht om hier uit te komen. Toen ik weer tot mezelf was gekomen kon ik me weer ontspannen. Ik wilde graag terug naar de lichtshow, dat gebeurde niet. Er kwam wel wat anders voor terug. De muziek greep mij en ik moest bewegen. Doordat ik aan de grond genageld was (zo geaard was ik) konik niet dansen, maar alles wat nog enigszins kon bewegen bewoog. Voor mij was dit wederom intens genieten. Langzaamaan kwam ik steeds meer tot mijn positieven.

Een kleine week later tijdens de één op één nabespreking hebben we met name over de heftige tweede fase gesproken. Josanne kon me goed uitleggen waar het een en ander voor stond, dat gaf mooie inzichten. Ook durfde ik uit te spreken wat ik al een langere tijd dacht, en dat is dat ik het gevoel had dat ik een oude ziel, en een gave heb. Bij het trekken van de kaart vielen alle puzzelstukjes op z’n plaats.

Al met al een prachtige, zeer waardevolle ervaring. Wat de reis bij Josanne zo bijzonder maakt is je maar met 2 of 3 personen tegelijk gaat reizen. Daarbij heeft zij volop oog en aandacht voor iedereen. Je kan volledig jezelf zijn, niets moet en alles mag er zijn. Het is goed. Binnenkort mag ik weer een reis maken, ik kijk er al weken naar uit. Ik ga er gewoon weer open in zonder verwachtingen en ben zo benieuwd wat dit me gaat brengen.

Op 7 december 2022 heb ik bij Josanne mijn eerste zielsreis gemaakt met Chocobliss. In een veilige en met kaarsen verlichte ceremoniële omgeving, ingeleid door een mooie kleurrijke chakra meditatie, aan de hand van mijn inner child, begeleid door prachtige muziek, was het een geweldige reis recht vanuit mijn ziel en zeer helend voor mijn ziel. Terugkijkend kan ik voelen dat er iets heel subtiels is verschoven, waardoor ik meer innerlijke rust ervaar. Ik ga het zeker nog een keer doen!


Tot snel weer!


Liefs,

Jerica

“Verdriet met stekels - Goede troost impliceert dat verdriet met stekels te behouden. Op een bepaalde manier het zelfs te koesteren. Dat verdriet moet je behouden, maar wikkel het in, omzwachtel het met verhalen en woorden, met schoonheid en nabijheid. Pak het zo in zodat je het onder je arm mee kunt dragen. Het is er dan nog, maar het steekt niet meer”

Woorden uit het boek Vertroostingen van Dirk de Wachter ( België, 2023).

Deze woorden drukken uit wat deze reis voor mij gedaan heeft

Met Josanne als gids

Veilig, dan weer nabij, dan weer op afstand. Maar altijd present. Ik was gezien. Er werd voor mij gezorgd, elke minuut van de reis. Door haar.

Ik heb de reis ervaren als een uitnodiging om mijzelf en anderen in alle verscheidenheid en kwetsbaarheid waar te nemen. Om voorbij mijn eigen hoek te kijken. Het voelt als een puzzel met veel vragen en aha’s als de stukjes op hun plaats vallen.


Anna Verberne

Ik heb 2 hele mooie zielsreizen mogen ervaren bij Josanne.


Ik ben op een hele mooie manier de diepte in gegaan tijdens mijn reizen.

Hierbij heb ik in mezelf stukken mogen helen die soms herkenbaar waren en soms ook niet, maar ik voelde wel dat ik hier doorheen moest, ook al voelde dit niet allemaal even fijn.

Ik merk in mijn dagelijks leven dat ik hierdoor makkelijker kan omgaan met dingen, waar in voorheen veel meer moeite mee had. Dit merk ik ook in relaties met mensen om mij heen.


Ik heb tijdens mijn reizen ook een intense vorm van onvoorwaardelijke liefde mogen voelen vanuit het universum, die ik nog niet eerder heb gevoeld. Ik weet weer waar ik vandaan kom en dat ik nooit alleen ben.

Ik merk dat ik bewuster in het leven sta. Ik durf steeds meer te leven vanuit mijn gevoel en niet meer vanuit mijn denken. Het lukt mij steeds meer mijn eigen hart te volgen en mijn eigen (ziels)pad te bewandelen, terwijl ik voorheen altijd teveel bezig was met de buitenwereld (en wat die er allemaal wel niet van vond). Ik ben hier enorm dankbaar voor! Het heeft mij enorm veel gebracht en ben zeker van plan in de toekomst nog vaker te gaan reizen.


De ruimte en ambiance waarin de ceremonie vindt voelt superfijn aan.

Josanne voelt voor mij tijdens het reizen als een soort moeder/bescherm engel.

Ik voel mezelf heel veilig bij haar en als je door een moeilijk stuk gaat, voelt ze dit aan en is ze er voor je.


Groetjes Wen

In februari heb ik een chocobliss plantreis gemaakt met de liefdevolle begeleiding van Josanne. Dit was een 1:1 begeleiding. Josanne had de ruimte heel sereen ingericht, waardoor de sfeer meteen fijn aanvoelde. De reis was magisch en onbeschrijfelijk, bracht mij verruimde inzichten over mezelf en mijn leven. De muziek was prachtig en heerlijk om op mee te reizen. Josanne was rustig aanwezig waardoor ik me veilig voelde en me kon overgeven. Ze was er als ik haar nodig had en zorgde tot het eind goed voor me. Een hele bijzondere ervaring die ik iedereen aan kan raden!


GellandBeluister hier de Podcast van Sandra over haar zielsreis: 

unsplash